DISCLAIMERPenafian ini  berkait dengan Blog milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee.    Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

Produk yang disebut  dalam blog  ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.


Maklumat dalam blog ini tidak boleh digunakan sebagai penganti rawatan perubatan dan konsultasi doktor atau pakar pemakanan mahupun dianggap sebagai preskipsi.  sesiapa yang percaya bahawa mereka mengalami sebarang jenis penyakit atau masalah kesihatan, sila berjumpa dengan doktor berkaitan untuk diagnosis dan rawatan susulan.


Memandangkan saya ada menyertakan testimonial pengguna produk yang disarankan, sila ambil perhatian bahawa kisah yang dikongsi oleh pengguna tidak pernah sesekali disarankan mahu mahupun disahkan oleh pihak pembuatan produk berkenaan.


Maklumat dalam blog ini bertujuan untuk berkongsi maklumat umum atau sumber pendidikan sahaja, bukan sebagai  nasihat perubatan.

Tiada claims, guarantee, warrantly atau assurance,   yang dijanjikan. kisah yang disertakan bukan bermaksud untuk digunakan untuk diagnos atau rawatan penyakit, kecederaan atau dalam apa jua sekali pun mengantikan diagnosis dan rawatan perubatan.


Maklumat yang terkandung dalam blog adalah sah untuk menyarankan penggunaan vitamin dan mineral untuk menjauhi sebarang ketidakcukupan  vitamin dan  mineral dalam badan.


Penulis dan pengedar berkaitan tidak bertanggungjawab untuk sebarang misinterprestasi atau salah guna maklumat dalam blog ini.


Sekiranya anda mengidap sebarang penyakit, sila dapatkan khidmat nasihat dari doktor dan pakar nutrisi/pemakanan anda

No comments