TIP MENGHILANGKAN JERAWAT DENGAN CEPAT

Jerawat merupakan musuh utama kepada kita,  kulit menjadi berbintik dan mengerutu kemerahan akibat  terjadinya alahan pada kulit yang berlaku  kepada sesorang  mengikut  tahap imunisasi  sesorang.   Keadaan persekitaran yang tidak sihat menyebabkan  jerawat mudah  terjadi pada kulit terutamanya muka.   Ramai yang impikan kulit  dan wajah yang bersih dan cantik.
Image result for gambar jerawat

Cara Menghilangkan jerawat secara tradisional.

Guna Air Batu

Ambil ais secukupnya dan bungkus dalam sehelai  kain yang bersih kemudian letak pada jerawat selama beberapa minit. Ulang sebanyak 10 kali.  dilakukan setiap hari  supaya jerawat tersebut  mengecut dengan sendiri dan kempis.

Image result for air batu

Bawang Putih.

Ambil beberapa ulas bawang putih kemudian tumbuk sehingga lumat dan letak pada tempat jerawat tu.  biarkan selama beberapa minit  dan basuh dengan air bersih.    Lakukan setiap hari  sebelum tidur.  

Image result for bawang putih

Kehebatan Madu

Selain itu madu juga digunakan secara  semulajadi untuk membantu mengurangkan jerawat  secara turun temurun.   ambil madu campurkan sedikit air bersih kemudian disapu ke muka.   Boleh amalkan tip ini seminggu sekali.   


Image result for madu

Selain dari petua-petua tradisional  mengamal vitamin semulajadi amat berkesan terutamanya bagi yang tidak mempunyai masa untuk  mengamalkan bahan semulajadi diatas.

Cadangan Vitamin Shaklee untuk jerawat.

Manakala  untuk mereka yang menghadapi masalah kulit muka yang tidak kronik atau pun yang telah sembuh sepenuhnya dari jerawat serius. Laburkanlah wang anda untuk kombinasi  vitamin penjagaan kulit muka supaya kulit anda bukan sahaja lebih sihat malah kekal cantik dan gebu sehingga suami pun tak mahu keluar rumah.


Ianya adalah kombinasi 3 vitamin cantik dan unggul untuk menambat hati suami seperti baru bercinta! Kombinasi vitamin cantik tersebut adalah B-ComplexVitamin C dan Vitamin E dan Garlic Complex sebagai antibiotik semulajadi.


Untuk mendapatkan hasil yang lebih mantap, kekal tahan lama dan anti penuaan, ambillah bersama  3 lagi kombinasi vitamin/ supplement cantik iaitu  ESP,
 GLA Complex dan Collagen Powder.

Jika ada yang ingin mencuba set ni.. 
Whatapp/msg 0129810664.
Pengedar Sah Shaklee Kuala Terengganu/Marang
Pos Ke seluruh Malaysia.

   

No comments