Tuesday, 29 November 2016

Shaklee



Assalamualaikum.

Kehidupan lebih sihat utk semua org.  Bermula dgn alam semulajadi yg sentiasa selamat, berkesan, mesra alam. Itulah #shaklee

Demi menjaga kelestarian dunia utk generasi akan datang..mereka sanggup menanam pokok  dan menpunyai ladang organik sendiri.  Tidak menggunakan racun serangga.

Kita patut ubah cara hidup kita dgn menggunakan  bahan2 semulajadi.. demi kesedaran dan tanggungjawab  pemuliharaan alam sekitar dan kesihatan semua makhluk alam ini.
carilah produk yg selamat..

Setelah alami sendiri  keajaiban shaklee.. maka sy amat berpuashati..
Sahabat2 diluar sana boleh juga rasai apa yg saya alami... mari kita sama2 mengamalkan gaya hidup sihat... #alwaysgreen.  Tak susah sebenarnya..

Salahsatu produk shaklee, yg sy suka, #Nutriwhiteshaklee   dibuat dr 16 ramuan botani  100%  bahan semulajadi bebas merkuri dan hydroquinone.  Menjadikan
kulit muka putih sekata dan tiada jerawat..  kesannya  sgt2 menakjubkan.. cubala..

pilihlah #setgetclean sebagai pencuci organik.. yg 100% tiada bahan kimia.. selamat dan berkesan disamping boleh dikitar semula..
setelah mengguna #BasicHshaklee, pencuci serbaguna shaklee sy amat brpuashati..dengan keharuman semulajadinya.. dulu tangan sy merekah tp skrg tidak lg...
begitu jg #herbablendcream wajib ada dirumah..bg tujuan kecemasan.. sgt2 berbaloi..
Banyak lg produk #shaklee yg amat2 mesra alam.
So.. mengapa tidak kita sama2 mendokong kelastarian tersebut.

#tsunamishaklee
#liveamazing
#shakleeefect
#landmarkstudy.

Untuk pertanyaan lanjut sila hubungi
Your shaklee Independent Distributor Norma zulkefli
Pengedar Shaklee Kuala Terengganu , Marang, Bukit Payong, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.

SMS | WhatssApp : 0129810664
Shaklee ID : 1235072
Fb:  Nor Ma
Email : norrma753@gmail.com
FanPage : Vitaminsihat
IG : iamleverder


Sunday, 27 November 2016

Landmark Study

assalamualaikum..semua

Sebelum ni tak tahu yang shaklee ni ada Landmark study.  Bila mula consume shaklee dan join groupbonda barulah tahu sikit-sikit pasal landmark study. 
Kawan-kawan tahu tak Landmark study...
Landmark study adalah kajian keberkesanan tentang sesuatu produk dinilai dan dlihat oleh semua orang.  Kajian keberkesanan inilah yangdibuat oleh shaklee iaitu memakan masa 40 hingga 50 tahun lepas makan shaklee.

Diketuai oleh Dr.Glady Block dari universiti of California, pakar epedemiologi dan public health nutrition.
Kajian dibuat terhadap 3 golongan :-
     1. Golongan yang tidak ambil suplemen langsung cuma jaga       pemakanan
          dan diet sahaja.
      2. Golongan yang ambil 1 jenis suplement shj bukan jenama  shaklee.
      3. Golongan yang makan shaklee selama 20 tahun
Hasilnya pengguna shaklee lebih rendah risiko mendapat penyakit berbanding dengan golongan lain.
Setelah nampak hasil kajian tu...saya rasa lebih yakin dengan shaklee berbanding jenama lain. Menjaga pemakanan dan diet shaja tidak mencukupi keperluan nutrin harian untuk menjadi tubuh lebih optimum. Ini kerana tubuh terdedah kepada pelbagai pencemaran. Samada sedar ataupun tidak.
Hasil kajian menunjukkan shaklee tidak sama dengan jenama lain yang tidak ada kajian Landmark Study.
Sebab itulah sekarang bila nak beli supplement saya akan pilih shaklee  yang terbukti berkesan dan yang penting diktiraf halal oleh Jakim juga mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia.
Lengkap semuanya. Oleh itu sahabat2 diluar sana pilihlah shaklee.

Hubungi - kak norma
Whatapp 0129810664
FB. Nor Ma
#pengedarshaklee

Saturday, 26 November 2016

Omegaguard.

Omega guard ni..minyak ikan terbaik didunia. sebenarnya banyak kebaikan yang kita dapat apabila consume..  cuba omega, untuk rasa keberkesananya.  amat2lah rugi nikmat kesihatan dibiarkan begitu saja.
Antara kebaikannya -
✔mengandungi EPA n DHA
✔mencegah strok dan penyakit saluran darah
✔menentang kanser
✔meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru2 n mengurangkn asma.
✔mengandunhi omega 3.
✔memelihara fungsi sendi
✔mencegah insomnia dan mengurangkan tekanan.
Berminat boleh hubungi..

                 whatsapp - 0129810664
                 Fb - Nor Ma
                 #pengedarshakleekualaterengganu
                 #pengedarshaklee

Set Kecantikan Shaklee

Assalamualaikum.
My feveret
Set yg paling akk suka adalah set kecantikan shaklee. pencuci muka nutriwhite, vitamin c dan esp.   Set ni boleh digabung dgn yg lain mengikut kesesuaian bajet masing2.  Akk sangat2 suka dengan kelembutan nutriwhite foam ni + esp dan vitamin c.. lagilah mantap..
Mula guna sebab nak hilangkan jeragat dan mencegah jerawat..
Alhamdulilah jeragat makin pudar dan jerawat tiada.
Istimewanya set ni..
mengurangkan kedutan n garis halus
mengurangkan penuaan.
kulit lebih anjal
memcerahkan kulit.
menjaga kulit dari sinaran uv
kulit cantik berseri.
Alhamdulilah setelah menggunakan set kecantikan shaklee akk amat berpuas hati dgn hasilnya.  Harga set kecantikan ni memang jimat dan menguntungkan. 
Untuk dapat hasil yg berganda2
gabungan dgn vit e, vivix, bcom,gla. -ikut bajet.
kena konsisten
cara mkn yg betul n sesuai
     sila rujuk sid yg berdaftar. Jgn main
     Beli je ..tanpa consult yg betul.
 niat biar betul
 baca doa dan selawat.
minum air yg banyak sekurang2 3liter.
so siapa nak cantik tanpa bahankimia bahaya.. gunalah set kecantikan shaklee
Wa 0129810664
#tsunamishaklee
#liveamazing
#tim6awesome
#redahje
#pengedarshaklee
#pengedarshakleekualaterengganu

Target 20 Tahun Akan Datang

Assalamualaikum
fikir2 20 tahun akan datang.. apalah akan jadi ye...syukur alhamdulilah kira diberi kesempatan dan izin  allah s.w.t.. moga dipanjangkan lg usia emas tu...
Perancangan dari segi kewangan memang patutlah difikirkan dari sekarang.  20 tahun akan dtg..usaha sungguh2 dgn bersma shaklee..
Impian untuk membina sebuah mahligai yang indah dan damai yang jauh dari  keriuhan .. disebuah perkampungan  yg jiwanya positif dan cintakan agama...setiap hari kedengaran keriuhan burung2 n deruan air sungai yg mengalir... haah gitew..  Masa tu korang jgn tak tahu..hakak dah jadi master coodinator ... hehe.. bahagianya... amin...
Membuat kebajikan dengan menginfaq rezeki yg diterima membina madrasah yang dipenuhi ilmu agama...itu impian akk ...dihujung2 usia andainya diizin allah s.w.t..amin...
Back packing ke seluruh dunia melihat keindahan ciptaan tuhan ... melihat kesan2 sejarah manusia di masa lampau terutama sejarah para rasul...amin..
Yang paling utama adalah menjaga kesihatan,  makan makanan yg seimbang yg cukup kesemua keperluan vitamin dalam badan... supaya sihat dan bertenaga..sudah tentunya shaklee  menjadi pilihan utama..
Nak buat semua diatas memerlukan komitmen dari sekarang. Target lagi..20 tahun akan datang ..nak bina organisasi yg punyai 10,000 sid,  3000 leader juga 1000 master... amin..
Siapa yg punyai impan yg sama..
Jom kita bina legasi bersama shaklee
012.9810664.
#tsunamishaklee
#liveamazing
#redahje
#tim6awesome
#pengedarshaklee

SUSTAINED RELEASE VITAMIN C

Assalamualaikum...

Pernah tgk piramid makanan tak...utk dapat pemakanan yg seimbang kena mkn sayur dan buah lebih byk..cukup tak kita ambik dlm sehari..bergantung pd diri sendirila kan.. Kalau tak cukup meh  ambik vit c.. setiap keluarga  patut ada sustained release vitamin c 500mg... Korang tahu tak 1 biji vitc bersamaan 7 biji oren...sanggup mkn byk tu sekaligus setiap hari hehe...

Ada org kata membazir je sebab vitamin c ni tak serap semua sekali dlm badan kita... tapi vit c shaklee ni akan membebaskn100 mg kedlm tubuh kita setiap jam jd tak de pembaziranlah...kan

Banyak kebaikan vit c ni..
🌻meningkatkan sistem imun menentang
     Infeksi bakteria dan redikal bebas. -selalu demam, batuk selsema
     Seb. Kurang pertahanan, kurang vit c.
🌻membentuk kalogen -utk menghalang kulit bkedut n otot lembik.
🌻memperbaiki simtom pendarahan  - gusi berdarah,lebam pd kulit,kulit
       Kering dan kasar..seb kurang vit c.
🌻memerangi kanser - antioksida, mampu melawan kanser. 
🌻mencantikkan kulit - ambik vit c setiap hari mampu mwncerah kulit.
🌻membaiki insomnia - stress n keresahan.
🌻mengekalkan kolestrol sihat.- mgurangkan kolestrol n tekanan darah
   
Insyaallah.. kalau hakak ni jutawan hakak akan bagi kat rakyat malaysia ni.. sorang satu...🙊🙊 supaya dorang dpt amalkan sepanjang masa..nak elak dari pelbagai jenis penyakit ...betullah semua dah ditetapkan tapi kita kena berusaha dan berikhtiar...mencegah lebih baik dari merawat..

Jom siapa nak amal vit c  n nak tahu lebih lanjut..
Whatsapp 0129810664.
#tsunamishaklee
#liveamazing
#tim6awesome

Thursday, 10 November 2016

Tip untuk Kurus


Semua org nak kurus kan.. bukan susah untuk kurus sebenarnya, semua org boleh jadi kurus dgn syarat disiplin dalam pemakanan dan melakukan senaman..
Disini saya nak kongsi tip untuk
Mengurangkan berat badan..
✔ tidak berlapar
      kalau lapar kita akan makan lebih
      banyak... akn mengurangkn metabolisme.
✔ minum air 8 gelas setiap hari.
      tautak air mengurangkan selera
      makan.
✔ elakkan minuman bergas dan brgula.
✔ kurangkan pgambilan garam yg tinggi
✔ Jangan skip sarapan pagi
✔ Banyak makan buahan dan sayuran
      untuk...dlm kuantiti yg byk
✔ kurang pengambilan minyak n lemak.
✔ makan #lecithin #alfalfa 3 biji pagi
      n 3 biji selepas mkn tengahari..

itulah yg saya amalkan sekarang sejak bershaklee.. alhamdulillah berat pun makin kurang.. tubuh semakin ringan..
Jom kurangkan berat badan secara sihat...selamat..berkesan..
hubungi kak norma 0129810664.
#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#liveamazing
#tim6awesome
#shakleeefect

Monday, 7 November 2016

Hadis Shahih Bukhari

Asalamualaikum..

Alhamdulilah...setiap hari khamis malam .. akk mesti pergi masjid untuk mendengar kuliah hadis shahih bukhari dari seorang ustaz ni.. akk suka suaranya yg mantap dan bersahaja...

Dah setahun dengar kuliah beliau.. ibarat masuk teliga kanan keluar teliga kiri.  pahtu fikir.. apa yg aku dpt ni.. takkan nak setakad ni je pengisian.. haih.. lepas ni akk kau ni kena ambik #lecithin n #omegaguard  utk minda ...hihi..

Baru2 ni  tergeraklah hati nak dapatkan buku terjemahan hadis tersebut .. tak habis lg baca... itulah baru sebulan dh guna  kitab ni memang menarik.. dlm proses belajar...doakan akk agar istiqomah. dan mendapat keberkatan dari allah s.w.t... serta dbukakan pintu hati hamba mu ini untuk terus belajar..sehingga akhir hayat.

sifat sabar yg ditunjukkan oleh rasulullah saw. peribadi baginda.. dpt diterapkan dlm..biz.. iaitu menjaga hubungan dengan manusia juga dengan allah swt.  Tujuan sebenar biz untuk apa.. bermula dari niat... niat yg baik untuk tolong orang lain..untuk hidup lebih sihat.. banyak  berkenaan perniagaan dinyatakan..

Soal jualbeli ada diberitahu..banyak panduan yang dikisahkan dlm hadis tersebut dan boleh dijadikan panduan untuk berbiz...
Norma 0129810664
#tsunamishaklee
#liveamazing
#shakleeefect
#landmarkstudy
#pengedarshaklee

Find us on Facebook