Tuesday, 13 December 2016

AMALAN MURAH REZEKI


Assalamualaikum,

Sebagai hamba Allah yang beriman, tentunya kita sangat berkeinginan untuk  menjalin hubungan yang baik dengan Allah s.w.t. Sungguh alangkah meruginya diri kita ini, apabila kita tidak dapat dan tidak mahu menjalin hubungan yang baik dengan Allah s.w.t.

Mengadu pada allah apa yg kita rasa sesungguhnya dia maha mendengar dan melihat.   Melaksanakan tanggunjawab.. solat fardu lima waktu n sunat.  Solat dhuha n tahajud... Tidak menyekutukn allah dengan dosa2..kecil dan besar.

Bersyukur  dan berterima kasih atas nikmat yg diberikan..segalanya dari allah dia yg memberi rezeki yg melimpah ruah.. bukan wang ringgit tapi kesihatan, keamanan, kegembiraan...terima kasih ya allah...segalanya cukup sifat dan pancaindera anugerah mu.

Berzikir dpt mengingati allah.. membuatkan hati kita tenang...selawat keatas nabi muhamad s.a.w.  walaupun kadang2 ssh nak buat.. membaca, menghayati kitab mu... mohon istiqomah..

semuanya mempunyai hubungkait dengan kehidupan kita... sebagai manusia biasa kita tidak lari dari melakukan kesalahan dan kesilapan...
Keajaiban akan menjelma kiranya kita pasrah dan berserah serta bertawakal..

Dari situ mengajar kita erti kesabaran.. kiranya apa yg dihajati tidak kesampaian. Muhasabah diri.. Allah sentiasa menolong hambanya...walaupun kita kadang2 lupa nikmat2 yg beri...masyaallah..
Peringatan untuk diri sendiri..berusaha untuk jd lebih baik..hablulminanas..hablulminallah...
insyaallah...moga allah permudahkan segala urusanku.. dan sahabatku.. dunia dan akhirat.
#tsunamishaklee
#liveamazing
#shakleefect
#tim6awesome
#pengedarshaklee
012.981.0664.
Flowervit.blogspot.my


TIP UNTUK MENJAGA MATA


Assalamualaikum,

Serius akk memang ada masalah penglihatan.. rabun jauh. Akk jenis tak suka pakai spek...jadi tak hairanlah kalau dari jauh ada yg melambai2 n menegur, akk buat deek je...hihi. bukan sombong ye.. tp tak nampak... tulah sekarang duk mkn carrot untuk cerahkan mata. ni nak pg borong carrot byk2 buat stok..💜💜

Tau tak carrot banyak khasiat untuk mata..akk dah amalkan makn carrot tiap2 hari..setiap hidangan mesti ada carrot..dah jadi febret akk.  Buat jus pun sedap.  Bersyukur kerana penglihatan akk masih maintain...powernya tak lebih.

Kalau nak lihat efecnya  makan masa...dah praktik seminggu nak nampak hasil terus memang takla.. kena konsisten.. baru nampak kesannya.
Kita memerlukan vitamin A untuk  kesihatan..korang rasa cukup tak kita ambik vitamin A n vitamin C setiap hari... kalau tak cukup meh akk cadangkan supaya ambik vitamin untuk mata iaitu carotomax.

Secara umumnya kalau kita ambil vit A dgn konsisten hari2, dapatlah kite melindungi mata dan badan kita dari efek sinar UV.  pigmen2 pada vit A menyediakan satu lapisan untuk menyerap sinar uv di mata atau di kulit...

Ok.. nak share kebaikan carrot.

1.Beta karotena: Lobak merah kaya dengan sumber antioksidan yang antaranya mengubah kepada vitamin A dalam tubuh untuk membantu mengekalkan kulit sihat.

2. Penghadaman: Lobak merah meningkatkan jumlah air liur dan membekalkan mineral penting, vitamin serta enzim yang membantu memudahkan proses penghadaman. Makan lobak secara kerap dapat membantu mengelakkan ulser gastrik dan penyakit lain membabitkan sistem penghadaman.

3. Elemen alkali: Lobak merah kaya dengan elemen alkali yang menggiatkan dan membersihkan darah selain mengimbangi ratio asid/alkali tubuh.

4. Kalium: Lobak merah adalah sumber terbaik untuk kalium yang membantu mengekalkan tahap garam dalam tubuh, sekali gus membantu menurunkan tekanan darah.

5. Kesihatan gigi: Lobak merah membunuh kuman dalam mulut dan membantu mengelakkan kerosakan gigi.

6. Luka: Parutan lobak merah yang mentah boleh digunakan untuk membantu mengubati luka dan kerengsaan.

7. Fitonutrien: Antara kebaikan fitokimia yang ada pada lobak merah ialah fitonutrien dikenali falcarinol yang mengurangkan risiko kanser usus dan membantu menggalakkan kesihatan usus secara keseluruhan.

8. Karotenoid: Lobak merah kaya dengan karotenoid yang digunakan tubuh untuk mengawal paras gula dalam darah.

9. Serat: Lobak merah tinggi kandungan serat larut yang mampu merendahkan tahap kolesterol.

10. Mata, rambut dan kuku: Nutrien dalam lobak dapat meningkatkan kesihatan mata, kulit, rambut, kuku dan banyak lagi dengan membantu tubuh menyingkirkan bahan toksin serta membina sel baru.

Nak vitamin untuk mata ..hubungi akak ye.0129810664.

#tsunamishaklee
#liveamazing
#shakleeefect
#tim6awesome
#pengedarshaklee.
#shakleekualaterengganu
#redahje


Sunday, 11 December 2016

TIP UNTUK MENCAPAI IMPIAN DALAM BISNES ONLINE


Assalamualaikum,

Tahun 2016 akan melabuhkan tirai tak lama lagi.  kita dah nak masuk tahun baru 2017.   berusaha lebih lagi untuk mencapai target tahun 2017 ..moga allah mendengar apa yg diimpikan..

Walaupun baru tahun ni   mula berkenalan dgn bisnes Shaklee, akk bersyukur sebab terus diberi kepercayaan oleh sahabat n keluarga  untuk mendapat nasihat ttg  shaklee dan dapat berkenalan dgn teambonda yang sangat baik hati...sedia membantu dan memberi tunjuk ajar walaupun akk jauh.

Bukan mudah buat akk yang jenis tak banyak cakap dan malu ni nak bercerita kat orang yang  akk ni pengedar sah Shaklee tau.. dan akk sekarang menjadi semakin tidak kisah, yang penting buat... Alhamdulillah.. sikit demi sikit  perasaan itu dapat dikikis, akk jadi lebih yakin dan berani. Malah perasaan syukur dan gembira bila ada customer-customer yang dengan rela hati memberi feedback dan review selepas beberapa waktu menggunakan Shaklee.

Insyaallah lepas ni akk akan berusaha lebih lagi dan berdoa agar dapat   customer2 dan anak-anak Shaklee yg  baik hati dibawah www.flowervit.blogspot.my dan juga agar akk terus istiqomah dalam shaklee ini... terus maju lagi.
Disamping dapat naik rank  serta  dapat merasa reward2 shaklee akhirnya...insyaallah..
Ingin bersama shaklee  hubungi kak norma 0129810664.

#tsunamishaklee
#liveamazing
#shakleeefect
#tim6awesome
#pengedarshakleekualaterengganu
#pengedarshakleebukitjelutong
#pengedarshakleesabah
#pengedarshakleesarawak
#pengedarshakleeberunei
#butikcasalwabukitjelutong



Saturday, 10 December 2016

PELUANG PERNIAGAAN UNTUK FRESH GRADUATE


Assalamualaikum,

Sekarang ni ramai lepasan universiti dan spm tidak mempunyai pekerjaan tetap selepas tamat pengajian.  Angka pengangguran semakin tinggi dan menjadi suatu masalah utama dalam keluarga, masyarakat dan negara kita.
Dengan bebanan kos hidup yg tinggi bagaimana mampu mereka untuk melangsaikan hutang pengajian.

Salah satu penyelesainya adalah berjinak- jinak dengan bisnes dan keushawanan... menjalankan perniagaan secara online.. peluang untuk biz dengan shaklee  sangat2  berpotensi untuk menjana pendapat yg boleh menjamin masa depan.  Ramai yg telah berjaya mencapai impian mereka bila berada dalam shaklee.

Dari bisnes part time kemudian mengambil keputusan untuk berhenti kerja kerana mereka berupaya mendapat income yg mencecah 4-5 angka sebulan kalau rajin berusaha dan bersungguh serta komited terhadap bisnes ni

Bagaimana menjana pendapatan dengan Shaklee.

1. Boleh dilakukan daripada rumah  sambil-sambil  menjaga anak dan suami,  untuk membuat sales di internet kita tidak perlu duduk di hadapan laptop 24 jam. Mungkin kita cuma perlukan 1 jam untuk updateblog dan facebook, 1 jam untuk membalas emel, 30 minit untuk merangka pelan bisnes anda, 1 jam berurusan dengan pos laju dan 30 minit cod vitamin. Lagi 20 jam adalah kepunyaan suami dan anak-anak kita! Best tak?

2.Tidak perlu menyimpan stok

Kenapa? Tak percaya ke? Cara menjual barang di Shaklee senang sahaja. Cuma perlu rasai dan kongsi pengalaman anda. Apabila mendapat pesanan dari pelanggan kita cuma perlu buat pembelian online kepada Shaklee dan biarkan mereka yang packing dan poskan untuk pelanggan. Mudahkan? Kalau anda sedang bercuti pun anda masih boleh membuat perniagaan anda ini.. boleh juga simpan stok sedikit untuk cod atau pun nak pos sendiri.

3. Siapa yang berusaha lebih dia yang akan berjaya.

Shaklee memang MLM. Cara konvesional MLM yang lapuk sudah dipinggirkan. Semuanya berasaskan online. Anda juga akan diserap ke group online untuk mendapatkan tips dan coaching dari leader. Shaklee bukan skim cepat kaya atau pun MLM yang hanya menjaja marketing plan sahaja. Kekuatan Shaklee adalah produknya. Kalau anda menyertai saya pada hari ini, dan jualan anda melebihi jualan saya, maka anda akan mendapat bonus lebih daripada saya. Dan sekiranya anda lebih rajin daripada saya, maka anda juga boleh naik pangkat lebih cepat daripada saya. Pendek kata, Shaklee bukan bisnes 'siapa banyak kaki dia banyak duit' tetapi Shaklee adalah bisnes yang sangat adil 'siapa paling rajin dia banyak duit'.

4. Suplemen Shaklee adalah semulajadi selamat,
    berkesan, mesra alam dan terbukti selama lebih 50 tahun!

Istimewanya Shaklee adalah kerana kekuatan produknya. Bagi saya, sekiranya mahu menjual sesuatu produk kita kena pastikan produk itu berkualiti dan selamat. Produk yang berkualiti akan meraih kepercayaan daripada pengguna. Kepercayaanlah yang akan membina nama kita dalam dunia perniagaan dan akan berlakunya pembelian berulang. Kita juga berasa puas dan seronok  apabila dapat menggembirakan orang lain dengan produk yang berkualiti dan selamat.

5. Daftar sebagai ahli

Anda akan diberikan panduan dan sokongan motivasi daripada Master-Master kami yang sangat hebat! Ada antara mereka ini sudah mempunyai pendapatan mencecah 6 angka! Percayalah ianya tidak mustahil bagi para graduan2 tidak mempunyai pekerjaan. Lakukan anjakan paradigma terhadap diri anda. Titik tolaknya bermula selepas anda membaca entri ini. Jom menjana pendapatan dengan Shaklee.

Jom hubungi 0129810664.
#tsunamishaklee
#liveamazing
#tim6awesome
#redahje
#pengedarshaklee

Untuk pertanyaan lanjut sila hubungi
Your shaklee Independent Distributor Norma zulkefli
Pengedar Shaklee Kuala Terengganu , Marang, Bukit Payong, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0129810664
Shaklee ID : 1235072
PM :  Norma.Zulkefli
Email : norrma753@gmail.com
FanPage : Vitaminsihat
IG : iamleverder


Saturday, 3 December 2016

TINGKATKAN SISTEM IMUN


Assalamualaikum,

Sekarang ni  musim hujan, perubahan cuaca yg blaku menyebabkan sistem imun kita terganggu seb tu ramai yg jatuh sakit deman, batuk n gatal2.. tahu tak apa sistem imun... sistem imun ni seperti tentera badan kita, yg melawan virus,bakteria, parasit, toksin dll patogen berbahaya dlm badan kita yg menjadikan kita lemah dan sakit.
Badan kita kadang2 tidak mampu melawan penyakit disebabkan faktor2 persekitaran, cara pemakanan dan gaya hidup..

Anak2 sering sakit yg berulang-ulang  ibubapa  mesti susah hati.. nak2  yg hantar kat taska...ini kerana sistem imun mereka yg rendah...keluarga akk pun sama seringkali dijangkiti penyakit  untuk itu akk sediakn vitamin c dan nutriferon yg memang wajib ada kat rumah untuk mengelakkan jangkitan penyakit..alhamdulilah dgn izin allah mereka kurang dijangkiti penyakit..
🌸Sustained realease vitamin c 500 mg
     Merupakan antioksida yg melindungi badan kita
     dr radikal bebas.. juga dpt tingkatkan imun tubuh kita.
🌸Nutriferon
     Nutriferon adalah  imun booster
     Ekstrak biji labu, bunga matahari,
     Honeysuckle n biji plantago.
Jom tingkatkan sistem imun secara semulajadi..
#tsunamishaklee
#liveamazing
#tim6awesome
#pengedarshaklee

Find us on Facebook